Koffie- Koffietijd!

Ouderwets televisie kijken doe ik vrij vaak. Er zitten toch regelmatig goede programma’s tussen. Bij de Publieke Omroep welteverstaan. Bij de commerciëlen krijg je of een infantiel spelletje voorgeschoteld, of een roddelprogramma onder je neus geduwd, of een gillende kasteeleigenaar met gilet voor je kiezen. Maar ik kijk vooral nooit naar de commerciëlen, omdat je wordt doodgegooid met reclame. En als ik nooit zeg, dan bedoel ik ook nooit.

Maar ’s ochtends om een uur of tien ben ik nog in een mindere staat van bewustzijn. Neem dat even mee als u de rest van deze column leest. Als u nu denkt: ‘Ik ben dan al uren bezig’ en ‘Ga werken joh!’, dan heeft u volkomen gelijk. Ik rolde mijn bed uit en zette de televisie aan. U raadt het al: slaapdronken zette ik ‘m op RTL 4. Een commerciële. Om die tijd wordt Koffietijd uitgezonden, volgens de digitale gids. Een nu niet nader te noemen acteur was er te gast. Hij toert dit seizoen met een cabaretprogramma dat in de titel een klein edel dier heeft. Een pony. De redactie van Koffietijd vond het nodig om dit constant aan te halen. Of de man niets anders doet dan dat.

En hoe deden ze dat? Simpel! Een stagiaire heeft op de rommelmarkt een versleten draaimolenpaard (géén pony!) op de kop getikt. Een andere stagiaire heeft ondertussen steekwoorden voor de cabaretier bedacht en opgeschreven op post-its. Toen de stagiaire te paard terug kwam, hebben ze het hele diepte-interview samen op het draaimolendier geplakt. Studiepunten weer binnen!

De eindredacteur zal voor aanvang van het diepzinnige interview tegen presentatrice Pernille en Kamille La Lau gezegd hebben, dat het voor de kijker leuk is dat het paardje geaaid wordt door haar. Dat vinden de mensen schattig. En wat de geniale regisseur dan weer bedacht, was dat het paardje steeds het beeld in en uit geschoven moest worden. Maar omdat de vragen blijkbaar niet zo bijster goed waren, kwam het beest elke dertig seconden voorbij galopperen. En maar aaien.

Enorm interessante televisie, dat begrijpt u. Ik raad u aan het interview terug te kijken via RTLXL. Dat ga ik ook doen, want door dat gehannes met dat paard heb ik eigenlijk niets van het hele interview meegekregen. En de artiest in kwestie is gewoon een goede artiest, dus ik ben wel benieuwd wat voor antwoorden hij gaf op de vragen van de zus van kokkin Janny van der Heyden. Of is dat d’r zus niet? Als ik het wil terugkijken moet ik me hoe dan ook eerst wel door tig reclames worstelen. Dus een goede tip: zet je computer de hele nacht aan en speel de aflevering alvast af, dan zijn de reclames morgenvroeg wel voorbij. Lekkere stroomverkwisting.

Over reclame gesproken: toen Koffietijd eindelijk afgelopen was, zag ik een reclame voor badletters. Dus een soort bruisbal voor in bad, maar dan in de vorm van een letter. Enorm ludiek idee voor deze Sinterklaastijd natuurlijk. Moet je wel uitkijken dat je kind geen hap neemt van deze gekleurde chocoladeletter, anders moet Sinterklaas langskomen op de intensive care. Na al die toestanden was ik wel weer toe aan mijn bed.

En mocht u nou later deze week de paniek in de ogen van Quinty Vertrouwensvol ook hebben gezien vanwege een brand in het Koffietijd-pand: ik weet van niks! Echt niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s