Ongehoord…

Laat ik, voordat ik wat stevige dingen uit mijn toetsenbord laat vloeien in deze column, eerst vooropstellen dat ik absoluut en totaal voor diverse media ben. Zowel rechtse als linkse geluiden, geluiden uit alle lagen van de Nederlandse bevolking. Iedereen mag een stem hebben in de Nederlandse media. En er moeten ook zeker niet teveel eenzijdige meningen op de televisie vertoond worden. Integendeel! Iedereen moet kunnen zeggen waar ze voor staan en wat ze vinden. Objectiviteit blijft nogal achterwege bij de huidige publieke omroep, zo af en toe. Absoluut!

Maar toch ben ik weer verbaasd. Een groepje zestigers richt een nieuwe omroeporganisatie op. Alleen daarmee al ga je de fout in. Ik vind het zelf ook niet leuk, maar een online platform goed en doordacht uitbouwen werkt tegenwoordig toch net zo goed als uitzenden op televisie. Misschien werkt het wel beter. Mensen willen geen lid worden van een duffe publieke omroep. Zo is het nou eenmaal. De jeugd zeker niet. En die vertegenwoordig ik toch een beetje, tegen wil en dank. Bij alle omroepen lopen de ledenaantallen met rasse schreden terug. Dus 50.000 leden halen voor het einde van 2019 is moeilijk. Maar niet onmogelijk natuurlijk. Om over vier jaar nog te bestaan moeten ze 150.000 leden hebben. Dan moeten ze dus mensen vasthouden. En dat is bij omroeporganisaties weleens lastig gebleken.

De nieuwe omroep heet overigens Ongehoord Nederland. Voor alle Nederlanders die zich ongehoord voelen. Verder helemaal niet dubbelzinnig. Schrijver en mede-oprichter Haye van der Heyden zegt zelf niet rechts te zijn. Zijn omroep is dat ook niet. Ook niet links trouwens. Neutraal. Als voorbeeld noemt hij dat je niet met vier Trump-haters over Trump moet gaan zitten praten in een talkshow. Daar moeten ook twee Trump-voorstanders bij zitten. Hartstikke goed, topinitiatief.

Maar door wie wordt deze omroep juist gesteund? Door de inmiddels ten dode opgeschreven PVV en het ‘heerlijke frisse’ Forum voor Democratie. Huh? Ik volg het niet. Ze zijn niet rechts en niet links, maar ze krijgen wel steun van deze aardig naar het rechtse neigende partijen. Het leuke aan deze partijen is ook dat ze allebei fel tegen de publieke omroep zijn. Dus ze zijn voor Ongehoord Nederland maar haten de publieke omroep? Dat is toch raar? Daar heb je toch geen steun aan als startende omroep? Ach, de oprichters vinden het geweldig!

De andere oprichter, de zichzelf zeer objectief achtende journalist Arnold Karskens, is naar voorbeeld van PowNed-presentator Rutger Castricum ook weleens opgepakt. Dat hoort natuurlijk bij een nieuwe omroeporganisatie. Presentatoren die stoute dingen doen. Daarmee haal je het nieuws. Maar PowNedis rechts! En Ongehoord Nederland natuurlijk niet! Nee! Hij stelde zich voor in een Piratenpartij-achtig filmpje. Met onheilspellende muziek en al. En in het hol van de leeuw: op het Mediapark te Hilversum! Want daar nemen ze natuurlijk de hele boel over binnenkort.

Oh ja. Verder woont Karskens in Brussel. Want Brussel is immers al bijna de hoofdstad van Nederland. Ja, hij heeft gelijk. Binnen afzienbare tijd verandert Den Haag in een spookstad, ik zie het voor me. Zou dat ook nog lukken gaan in 2019? Net als het halen van die 50.000 leden? Als beide lukt, stop ik als Anti-influencer!

Een gedachte over “Ongehoord…

  1. Goed stuk maar ik ben minder genuanceerd, de verrechtsing gaat steeds verder woekeren in de samenleving het zijn juist de ongehoorden die al schreeuwend hun gevoelens van aan raciale en nationalisme uiten , pow op internet, wakker nederland,voetbal inside, een ontwikkeling die mij enigszins verontrust….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s