-9

John de Mol is nu echt ingehaald door de tijd. Het is klaar. Hij heeft Piet Paulusma op 1 januari uitgeserveerd aan Omroep MAX. Het MAX-vaantje staat Paulusma uitstekend. Wat hij aan z’n format veranderd heeft? Helemaal niets! Geweldig! Het past prima bij MAX. Enigszins knullig, maar dat siert de man al jaren. Barbecueweer. Ik doe er niets mee, maar half Nederland vindt het prettig om te weten.

Omdat Paulusma bij SBS weg is, moest er vervanging komen. De Mol wist sinds februari 2019 zeker dat hij Paulusma kwijt wilde. Althans, toen maakte hij het bekend. Waarschijnlijk wist hij het al toen hij de campingzender overnam. Dan lijkt het mij niet meer dan logisch dat je ook ideeën hebt over de opvolging van Paulusma. Een ludiek idee voor een campingzender zou iemand met een steekje los of een ander soort zwakte kunnen zijn die het weer tot ieders verbazing prima zou presenteren. Dat had ik ook verwacht toen ik achteloos langs de zender zapte. Want echt bewust de zes op mijn afstandsbediening intoetsen doe ik nooit. Ik kijk wel uit.

Maar wat bleek? Het was nog veel erger. De Mol nam voor de weerman geen seniele, maar hij ziet zijn hele kijkende menigte blijkbaar als seniel! Of in ieder geval als niet goed snik. De weerman legde in het praatje namelijk doodleuk uit dat het nogal donker is in deze tijd van het jaar. Amper acht uur per dag licht. Da’s toch nog wel aardig wat, maar het houdt niet over. En hij stelde ons gerust dat dit gelukkig allemaal weer anders gaat worden. In februari zien we alweer verbetering en de climax komt op 21 juni. Dan is het de langste dag van het jaar. Een weerman die vertelt dat het binnenkort weer langer licht gaat worden en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Met verhelderende grafiek! Wat is er gebeurd?

Waarom vertelt de man dit? Het is toch algemeen bekend? Denkt De Mol dat we dit nodig hebben? Of is hij in de winter zelf zo depressief als een deur door de donkere dagen en laat hij daarom de weerman deze opbeurende woorden spreken? Als geruststellend praatje voor hemzelf? Na dit uiterst wereldschokkende praatje over de donkere dagen kwam een grote, eveneens geanimeerde, weerkaart in beeld. Drie keer zo groot als de presentator. Daar zat ‘ie een beetje raar overheen te loeren. Waarschijnlijk omdat hij dan z’n teeveetje met de presentatieweerkaart beter kan zien. Hij had overduidelijk zelf niet zo’n grote weerkaart voor z’n neus als de kijker, aan zijn getuur te zien. Iemand met brilsterkte -9 kan de enorme weerkaart met gemak lezen. Zelfs als het kijkschermpje een piepkleine Blackberry uit 2006 betreft.

Maar ik zie het verband wel. Tuurlijk. De Mol doet dit echt allemaal voor zichzelf. Ook Lingo heeft enorme tekens. De letters zijn kolossaal. Hij heeft gewoon een bril nodig. En een psychiater waarschijnlijk. Ik wacht met smart op het derde seizoen van Chateau Meiland. En hoe groot de ondertitels zullen zijn. Wat goéééééééd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s