Pleerollengevecht

Zeer zelden kijk ik voetbal. Soms moet ik wel. Omdat mijn pa het zit te kijken of omdat het een belangrijke wedstrijd is. Dat laatste komt bijna nooit voor, dus in dit geval zat mijn pa weer eens te kijken. En zo af en toe blijf ik dan enkele minuten naar het beeld staren en vraag ik me af hoe het godsmogelijk is dat die lui hier zoveel geld mee verdienen en dat mensen het echt serieus leuk vinden om naar te kijken. Iedereen z’n pleziertje, maar ik snap het gewoon echt niet. Ik kom waarschijnlijk iets tekort in mijn hersenen.

Ik begrijp dan ook weinig van het spel. Sterker: ik heb er eigenlijk geen lood verstand van. Van de betekenis van buitenspel heb ik uiteraard geen idee. Dat snapt u. Ook de term blessuretijd snap ik niet. Die is bijna net zo lang als één helft. Noem het dan de derde helft. Maar ik weet ook wel dat de derde helft ergens anders gespeeld wordt.

Toch eens een column over voetbal. Niemand dwingt me daartoe, wees gerust, dat doe ik uit volledig vrije wil. Ik zag namelijk iets erg grappigs gebeuren. Ik vond het in ieder geval grappig. Ik viel middenin een wedstrijd. En daar zag ik dat de voetballers niet voetbalden, maar wc-rollen aan het oprapen waren. Die rolden helemaal uit, terwijl ze gegooid werden. Er kwamen steeds meer bij, vanaf de tribune. Die jongens zullen op dat moment toch wel gedacht hebben: ‘Waarom ben ik ook alweer voetballer geworden… Waar doe ik dit nog voor?’ Je houdt met veel publieksgedrag rekening lijkt mij, maar dit zie je niet aankomen.

De voetballers kregen dus geen rookbommen of bekertjes bier naar hun hoofd, er werden geen nazi-liedjes gezongen, maar er werd met rollen toiletpapier gegooid. En als het papier nou nog in brand had gestaan, had ik het gesnapt. Maar het was echt totaal onschuldig met wc-rolletjes gooien. Ik vind het lief.

Ik vraag me wel af hoe ze al die rollen het station binnen hebben gesmokkeld. Allemaal één rol of eentje die alles alleen meeneemt? Maar wat zeg je dan tegen de portier? Ik ben toiletpapierleverancier? Ik ben aan de diarree? Wat ze er nou precies mee willen snap ik ook niet helemaal. Het komt niet hard aan als je het gooit. Misschien gaat het om de troep die het geeft. Die dingen rollen natuurlijk helemaal uit.

De voetballers waren er ongetwijfeld niet blij mee. Maar ik vind het mooi. Maar ik snap ook niets van voetbalhooligans, dus misschien was het ergens voor. Een virusje in Vak S? Als ze dan toch willen gooien, mag het wat mij betreft best vaker. Mooi beeld: voetballers met wc-rollen onder hun arm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s