Coronacolumn #3: Vragen

De winkels worden weer aangevuld na de totale hamstergekte van de afgelopen dagen. Het meest gekochte product was, volgens internet, wc-papier. Ik ben natuurlijk niet zelf naar de winkel gegaan om dat te controleren. Ik kijk wel uit! Ik liet de boodschappen gewoon lekker bezorgen, zoals altijd. Eén verschil: ze hadden deze keer wel drie busjes nodig om al mijn boodschappen af te kunnen leveren. In deze onzekere dagen, als je bijna niemand live kunt spreken en elkaar geruststellende woordjes kunt influisteren, moet je wat. Dan klamp je je vast aan wat er op internet staat. Dat doet iedereen. Dus iedereen hamstert.

Online hamsteren kan overigens sinds vandaag niet meer: de Albert Heijn is tot 25 maart(!) volledig volgeboekt met bestellingen. Dan wordt het toch nog corona oplopen in een supermarkt met lege schappen.

Het opvallendste vond ik dat niemand er eerlijk voor uitkomt dat ‘ie hamstert. ‘Welnee! Ik doe niet mee aan die gekte!’ Hoe komen die schappen dan zo leeg? Ik kom er tenminste voor uit. Ik schrijf deze column terwijl ik ingebouwd zit tussen honderden wc-rollen.

Nee, natuurlijk niet. Geintje. Ik heb niet gehamsterd. De plaatselijke supermarkt een extra zakcentje toestoppen kan altijd nog. Ik snap er geen bal van dat zoveel mensen dit wel doen. De fabrieken draaien toch gewoon door? Wat is de reden? Ik heb geen boodschappen in overvloed, maar door dit rare gedrag wel vragen zoals hierboven. Er ploppen met de dag meer vragen op in mijn hoofd. Vragen waarop niemand het antwoord lijkt te weten.

Ook een prangende vraag: is er al een vaccin? Daar kwam gisterochtend een antwoord op. Ja! En in Nederland gevonden! Hoera! Ik was blij en door het dolle heen, een oplossing! Maar helaas, het moet nog maanden getest worden op proefpersonen voordat het gebruikt kan worden.

De NOS probeerde ons zo goed en zo kwaad als het ging van een antwoorden te voorzien in het programma Het Coronavirus: Feiten en Fabels. Een onderhoudend programma, maar niet echt flitsend. Niet dat alles flitsend hoeft te zijn, maar dan neem je het wel beter in je op. De jeugd zal er niet naar gekeken hebben. Want het was op tv. Tja.

Maar hoe moet je dergelijke belangrijke informatie dan bij ze onder de aandacht brengen? Met vloggers ofzo? Zij zijn eigenlijk wel geschikt. Ze laten hun dagelijkse leven zien. Met hulp van de deskundigen zouden zij best corona-nieuws kunnen brengen. Ik houd ze een beetje in de gaten, ik moet wel als jongeling, maar ze trekken zich er tot nu toe bijzonder weinig van aan. De één zit in Oostenrijk, de ander fantaseert over vakanties. Wanneer zou het virus doordringen tot de grote voorbeelden van de jeugd? Shit, weer een vraag. 

2 gedachtes over “Coronacolumn #3: Vragen

  1. Ja simpel samengevat werknemers en studenten scholieren moeten thuis werken dus thuis poepen daar kan de kruidenierslogitiek van AH niet tegenop. Hetzelfde geldt vóór voedsel mensen eten thuis ipv in bedrijfscatering, restaurant dus met met een rolcontainer brood extra kun je in demand niet voorzien. Het is geen hamsteren het is logisch te beredeneren. AH en anderen zijn er niet op ingericht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s