Coronacolumn #5: Zat

Zal ik eens heel eerlijk zijn? Ik ben het coronavirus nu al spuugzat. Ik ben ook de hele tijd bang voor ‘m. Of d’r, daar wil ik vanaf wezen. 

Ik viel gisternacht rond een uur of één in slaap op de bank. Dat gebeurt me nooit. Ik werd een uur later wakker. Toen was ik brakjes en lopen ging moeilijk. Normaal gezien weet je dat dit zo is omdat je daarnet een uur in een rare houding hebt gelegen, maar nu denk je gelijk aan corona. Bij elk kucheltje, niesje of als je het even warm hebt, denk je het ook.

Je gaat al het andere wereldnieuws ook in vergelijking trekken met het coronavirus. En dan kom je iedere keer tot de conclusie dat er niets erger is dan dit. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. De jarenlange hongersnood in Afrika is veel erger dan dat wij hier een tijdje stilliggen en daarna verder gaan. Je wordt er onrealistisch van.

Ter afleiding kijk ik veel oude tv. Van Kooten en de Bie bijvoorbeeld. Maar bij ieder nieuwsonderwerp dat ze behandelen denk je: wat een kleine zorgen vergeleken met nu! Zelfs zij hadden een bijna volledige lockdown van Nederland niet kunnen voorspellen. Maar zo moet je natuurlijk niet denken.

Ik had niet verwacht dit ooit te gaan zeggen, maar ik wou dat ik in de Duitse Big Brotherzat. U weet wel, die uit het brein van onze eigen John de Mol en Peter Römer ontsproten realityshow die in Nederland al jaren gestopt is. Daar hebben ze een wurgcontract getekend met als één van de punten dat ze niet op de hoogte worden gehouden van het nieuws. Ze weten dus van niks en zitten bij elkaar in één huis. Dus al in quarantaine en onwetend. En ze komen het dus ook niet te weten. Wat heerlijk!

Toch probeer je je zinnen wat te verzetten. Ik heb bijvoorbeeld de hometrainer afgestoft en ga daar iedere dag een halfuurtje mee in de weer. Anderen doen dat weer anders. De wietrijen van afgelopen zondagnamiddag doen vermoeden dat veel mensen op dit moment met een persoonlijke lockdown bezig zijn. En geef ze eens ongelijk.

Toch doe ik dat niet. Ik zit naast Van Kooten en de Bie de rest van de dag een beetje series als Zeg ‘ns Aaate ‘bingen’. Om maar in dokterssferen te blijven. Of Medisch Centrum West, kan natuurlijk ook. Is er dan geen enkele activiteit meer te bedenken die me niet doet denken aan de pandemie?! 

Och, ja! Tuurlijk! Slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s