Coronacolumn #18: Immuun

BN’ers zijn er altijd om de hele toestand op te vrolijken. Zoals nu ook.

Corona de wereld uit zingen. Het is een hartstikke sympathiek idee. Zo zal het ook ongetwijfeld bedoeld zijn. Maar of het echt zoden aan de dijk zet? Ze houden zichzelf er in ieder geval goed mee bezig. Net als ik met deze columns trouwens. Als corona echt de wereld uit gezongen had kunnen worden, had ik vooraan gestaan overigens. Dat zou fijn zijn! Maar dat kan niet. Dus.

Een groep bekende Nederlanders gaat het doen en Twitter loopt over van de kritiek. Ik ga de kritiek niet ontkrachten. Maar ook niet aanzwengelen. U mag het zelf weten. Het zou misschien wel een idee zijn om de opbrengsten van dit lied ten bate te laten komen aan het onderzoek naar de bestrijding van corona.

Heel bijzonder nieuws kwam er gisteren uit Italië. Inmiddels heeft het epicentrum van de wereldwijde epidemie zich verplaatst van daar, naar de Verenigde Staten. Toch is het ook in met name de streek Lombardije, in Noord-Italië, nog een zootje met veel besmettingen en angst onder de bevolking. Toch is er middenin het (voormalige) epicentrum iets heel speciaals aan de hand. Er is één stadje, Ferrera Erbognone, met krap elfhonderd inwoners, waar nog geen enkele bewoner is besmet met het coronavirus. Wat blijkt? Ze zijn allemaal immuun! Zomaar, zonder reden. Iedereen daar staat voor een raadsel en men gaat proberen door DNA-onderzoek aan te tonen wat er zo bijzonder is aan deze mensen.

We staan aan het begin van een nieuwe week en in Nederland gaat het niet echt lekker. De ziekenhuisopnames dalen niet zoals het RIVM dat wenst, maar dat kan nog komen. Ik hoop ontzettend dat deze week het kantelpunt wordt bereikt. Om daarna waarschijnlijk weer in een piek terecht te komen. Het zij zo. We kunnen er niks aan doen.

Ondertussen zou ik op dit moment best inwoner willen zijn van dat Italiaanse stadje. Dan was ik een Ferrera Erbognoneaar en immuun voor het virus. Geen gedoe, lekker over straat kunnen. En Ferrera Erbognoneaar ook nog wel leuk. Tot gisteren had ik van dat hele stadje nog nooit gehoord, dus ik had nooit verwacht dat nog eens te zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s