Coronacolumn #24: Twijfel

Mocht u het inmiddels volledig kwijt zijn wat betreft de dagen: ’t is zondag. Weekend dus. En een mooi weekend. Eigenlijk het allereerste lenteweekend van dit jaar.

Zonnetje, fijn temperatuurtje. Misschien wel iets te warm voor de tijd van het jaar, maar daar maken we ons vandaag niet druk over. Nee, een betere 5 april hadden we ons eigenlijk niet voor kunnen stellen.

Hoewel. Dat virus is er nog altijd en het ziet er niet naar uit dat we er binnen afzienbare tijd vanaf zijn. Dat is wellicht een ‘detail’, maar geen reden om ons bij zoveel natuurschoon niets aan te trekken van de regels van het Kabinet.

Ja, het schijnt net als twee weekenden geleden weer takkedruk te zijn geweest op straat. Niet op het strand, zoals de vorige keer, maar nu op markten. Ik heb overigens geen idee of dat echt zo was. Ik zat de hele dag binnen. Ik praat gewoon over de informatievoorziening die de nieuwskanalen mij brengen. Maar die zijn ook tegenstrijdig. Het ene uur zegt het nieuwskanaal dat het super rustig is op straat, het andere uur loopt het wat betreft de drukte de spuigaten uit! Twijfelen ze omdat ze zelf de straat niet op gaan om het te controleren? 

Met twijfels zit ik overigens al deze hele coronaperiode en ik denk dat dit ook niet meer overgaat voordat het virus uitgeroeid is. Denkt u ook de hele tijd dat u het heeft? Ik wel. Dan weer een pijntje in de rug. Och, het begint! Enkele seconden later sus ik mezelf weer met de gedachte dat ik al dagen binnen zit. Met de nadruk op zit. Veel zitten is ook niet goed voor je rug. Dus dan zal het daar wel door komen. Of bij ieder hoestje. Dan denk ik het ook. Maar ik heb astma, dus dan hoest je wel vaker.

Een nieuw geval om over te twijfelen is de vraag of ik het toch niet al gehad heb. Maar dan heel mild. Ik ben niet verkouden geweest, maar eind februari wel een beetje benauwder dan normaal. En – dat is wel een beetje een vies praatje – ik was half maart aan de diarree. Twee weken daarvoor was ik in de buurt van Coevorden, waar enkele dagen later de eerste besmetting in het noorden van ons land vandaan kwam. Corona uit zich niet vaak in de vorm van diarree, maar het kan wel. En je zult net zien dat het zich bij mij wel zo uit.

Tja, ik weet het niet. Een troostende gedachte is dat iedereen deze twijfels wel zal hebben. Ja toch? Of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s