Coronacolumn #25: Ondergesneeuwd

Hoewel het weer steeds prettiger en warmer wordt, zoals ik gisteren al schreef, is er op verscheidende plaatsen toch sprake van hevige sneeuwval.

Op internet, in de kranten en op de televisie bijvoorbeeld. Het sneeuwt nieuwsberichten over corona. Zo ontzettend dat andere nieuwsberichten ondergesneeuwd raken, terwijl deze ook heel erg, mooi of interessant zijn. En je verdiepen in andere nieuwsberichten zorgt voor wat verstrooiing, wat we ook nodig hebben in deze rare tijd.

Mijn columns gaan ook altijd over corona op dit moment. Ik bespreek bijna niks anders als ik het over het nieuws heb. Maar daarom heten ze tenslotte coronacolumns. Kun je het moeilijk over de kat van de buren gaan hebben. Tenzij deze corona heeft opgelopen natuurlijk. Ja. Ik dwaal af.

Ik ga het eens over iets anders hebben. Over een voorval in de buurt van Groningen bijvoorbeeld. Het heeft weliswaar wel te maken met corona, maar het is toch het vermelden waard. Een reuzenradexploitant kan door dit hele gedoe zijn fonkelnieuwe reuzenraderen niet kwijt aan klanten. Om ze toch even te laten schitteren, zette hij ze alle vier naast elkaar in een weiland, gooide ze op het krachtstroom en liet ze draaien. Gewoon omdat het een mooi gezicht is. Hoewel het in de wijde omtrek te zien was kwamen de mensen, nieuwsgierig als ze zijn, direct kijken wat er gaande was. Het werden er zoveel, dat de politie ze moest wegsturen. Want we mogen niet samenkomen. Komt toch die verdomde coronacrisis weer om de hoek kijken.

Nou ja, is er misschien nog nieuws dat er niet mee in verbinding staat? Toch best wel wat bekenden die ons de laatste tijd zijn ontvallen en die we nu niet op een gepaste manier kunnen eren. Zangeres Liesbeth List bijvoorbeeld. Of soulzanger Bill Withers. Tja. Niet echt opbeurend nieuws, maar het gaat toch enigszins langs ons heen en dat moet niet.

Het kostte enige moeite om een nieuwsbericht te vinden dat niets met corona te maken heeft én positief is. Een rubriek van NU.nl bood uitkomst. Een goed-nieuws-rubriek. Die hebben ze overigens voor het coronatijdperk ook altijd al gehad. Maar je moet je nu eerst wel door allemaal goed coronanieuws worstelen. Dat is niet erg, maar ik wilde iets waar het woordje corona niet in voorkomt. Het is me gelukt! ‘Nederlanders gebruiken minder plastic tassen’. Dat komt omdat je er sinds een jaar of twee geleden voor moet betalen. En dat willen de mensen niet. Veel mensen nemen sindsdien eigen, van die robuuste tassen, mee.

Wel vreselijk eigenlijk dat ik hier zo naar moest zoeken. Kan er op iedere nieuwssite geen hoekje worden ingericht met positief nieuws? Men zou er vast blij mee zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s