Coronacolumn #31: 5G

Er worden de laatste dagen aan de lopende band zendmasten in de fik gestoken. Kunnen die fikken dan? Blijkbaar.

En dat hebben ze gedaan omdat men tegen 5G is. Dat wordt nu getest en dat kan ervoor zorgen dat we in de toekomst sneller kunnen internetten zonder WiFi. Geen hond heeft er wat aan. Ja, professionals of bedrijven misschien. Het is voor televisiezenders bijvoorbeeld wel interessant. Nu zit er een enorme vertraging op de lijn met de verslaggever ter plaatse. Dat is al jaren zo, maar dat zou met het snelle 5G verholpen kunnen worden.

Ome Ko uit Groenlo heeft er echter niets aan. Ja, hij krijgt een flinke extra dosis straling in zijn bek. Het is niet voldoende onderzocht of dat op lange termijn schadelijk voor je is, en daarom zijn mensen er op tegen. Ik kan eigenlijk niet anders dan het met ze eens zijn. 4G voldoet prima. Daarom steken mensen nu een stokje voor de Hollandse 5G tests en zetten ze dus die zendmasten in de hens.

Dit heeft echter meer nadelen dan voordelen. Die masten worden vast en zeker van publiek geld gerepareerd en het gaat ons dus meer kosten dan ons lief is. Daarnaast, en dat is nog veel belangrijker, zijn hulpdiensten minder goed of niet bereikbaar als de zendmast in jouw buurt zwartgeblakerd is door een fikkie. En dat is zeker in deze coronatijd niet erg handig.

Sommige mensen gaan nog verder en beweren dat 5G deze hele coronatoestand heeft veroorzaakt. Ik kan me wel voorstellen dat mensen andere gekke kwalen van een nieuw of heftiger soort straling zouden kunnen krijgen, maar een virus dat ontstaat door straling lijkt mij sterk. Sterker nog: ik geloof er geen bal van. Misschien vreselijk naïef. Maar we worden in ieder geval veel te veel verwend met het voor een consument overbodige 5G.

Of je nou wel of niet gelooft dat 5G de veroorzaker van al het leed is: het gaat steeds beter met de corona. Of slechter eigenlijk, want wij krijgen de boel steeds meer onder controle. Gisteren waren de minste ziekenhuisopnames in drie weken. Toch is het nog steeds aanpoten voor alle zorgmedewerkers en zij blijven dit stug doen. Fantastisch.

Daarnaast is het verschil tussen corona en een gewone griep nu min of meer ontdekt. Tussen de onbegrijpelijke dokterstaal door las ik dat dit cruciaal is voor de behandeling en de nasleep van een ernstige coronabesmetting. En men is bezig met antistoffen. Er schijnt licht aan het einde van de coronatunnel. Uiteraard. Uiteindelijk komt het altijd goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s