Coronacolumn #38: Geloven

Die app om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, begint steeds meer vorm te krijgen. Het zijn er maar liefst zeven tegelijk. Ze worden allemaal getest op geschiktheid.

Zoals bij bijna alles op dit moment, weten we niet zeker of die apps echt effect gaan hebben. Veel mensen vinden het zelfs ongelofelijke onzin en het doet ze denken aan een dictatuur. Dat het allemaal zo bedacht is zodat ze ons steeds meer in de gaten kunnen houden. Anderen vinden weer dat het juist geen kwaad kan en dat het nodig is om het virus de baas te worden en te blijven.

Ik weet niet zo goed wat ik in dit geval moet geloven. Ik wil eigenlijk geloven dat de mensen goed zijn. In dit geval de mensen die hier over gaan. Onze regering die dit voor ons beslist. Maar is dat terecht? Ik denk uiteraard sowieso niet dat het hele virus bedacht is om ons allemaal in de gaten te kunnen houden. Dat is gewoon een goede grap. Mensen die dit beweren zijn net zulke goede grappenmakers als de mensen die beweren dat 5G de veroorzaker is van het virus.

Maar zou het de regering goed uitkomen dat ze ons even extra in de gaten kunnen houden? Zaten ze daar al op te azen en is dit dan de perfecte gelegenheid om toe te slaan? Ik vraag het me af. Waarom zouden ze dat willen? Het merendeel van de Nederlanders is vast en zeker totaal oninteressant voor ze.

Sommige mensen vinden het oplichterij, maar het kan nog altijd erger. Kwakzalverij bijvoorbeeld, dat is pas treurig. Ik keek gisteren Dit was het nieuws en daarin hadden ze het over de vele zogenaamde wondermiddeltjes tegen corona. Mensen schijnen de gekste dingen te doen om corona te voorkomen of er weer vanaf te komen, nu er nog geen vaccin of medicijn is.

Het is spijtig dat Klazien uit Zalk niet meer leeft. Dan hadden we bij haar terecht gekund. Ze had in de jaren 90 allerlei huis- tuin- en keukenmiddeltjes om van kwaaltjes af te komen, maar ze is na haar overlijden in de vergetelheid geraakt. Ze zou vast weer mateloos populair zijn geweest bij een bepaalde groep van de bevolking. Sommige mensen doen schijnbaar alles om er vanaf te komen.

Ik zag dat het vasthouden van edelstenen schijnt te helpen. Of het drinken van overheerlijk bleekmiddel. Bij dat laatste weet je wel dat je direct dood bent. Hoef je niet meer te lijden onder het virus.

Een middeltje dat door Klazien bedacht zou kunnen zijn is het vermalen van bepaalde kruiden. In de Chinese traditionele geneeskunde wordt dit met regelmaat toegepast.

Maar ja. Klazien is niet meer en China is niet te bereiken omdat we niet mogen vliegen, dus we zullen moeten wachten op een vaccin. En we moeten wachten tot we meer duidelijkheid krijgen over die apps. Eigenlijk wachten we al meer dan een maand op van alles. En als je niet weet hoe lang dat wachten nog gaat duren, dan duurt wachten lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s