Coronacolumn #41: Pijn

Voorzichtigheid is nog altijd het belangrijkste tijdens deze periode, dat was volgens mij de steeds terugkerende boodschap van premier Rutte in de persconferentie van gisteren.

Er werden veel maatregelen verlengd. Tot 20 mei. Dat is weer een flinke periode. Maar wat de pijn echt verzachtte was het zien van een echt mens in Rutte tijdens deze persconferentie. Hij legde uit dat hij er ook moeite mee heeft. Dat ze voorzichtig willen zijn omdat het virus anders binnen de kortste keren weer om zich heen grijpt. Hij wil geen verkeerde beslissingen nemen en volgens mij meent hij dat echt. Wat je ook van de man vindt. Het was ook fijn om Jaap van Dissel daarna te horen. Zijn RIVM geeft immers veel adviezen, dus het is het belangrijk om het ook eens uit de eerste hand te horen tijdens zo’n persconferentie.

Heel zuur is wel dat evenementen nu tot 1 september verboden zijn. Dat was tot gisteren 1 juni. Het zat erin en er is natuurlijk duidelijkheid nodig voor de grote evenementen. Zij kunnen hun verzekering aanschrijven, zodat ze hopelijk kunnen blijven bestaan. Maar voor de individuele artiest gaat het zwaar worden.

Omdat ik verwacht dat er ook na 1 september beperkingen blijven op het gebied van evenementen, moet en wil ik op zoek naar een buffer, meer zekerheid. Ik probeer sinds dit seizoen mijn geld te verdienen in het artiestenvak, maar dat gaat nu een tijd niet. Het was al op een houtje bijten, maar dat wordt het nu helemaal. Een vreselijke conclusie. Ik moet dus iets anders, maar blijf het daarnaast proberen in het theater. Wellicht lukt het uiteindelijk toch, als het allemaal weer beter is.

Na deze conclusie keek ik wat verslagen naar Jinek. Normaal gezien kijk ik eigenlijk altijd naar Op1, maar ik zag Özkan Akyol. Hij is een fijne spreker en ik ben het eigenlijk altijd met hem eens. Dus ik bleef hangen. Ik heb me aan de rest eerlijk gezegd geërgerd. Allereerst aan dat biergelebber van Eva Jinek. Dat gezuip in die serieuze talkshows vind ik zo iets geks. Het zal wel alcoholvrij zijn, maar kom op. Ze zit Veronica Inside niet te presenteren. Bij Op1 gebeurt dat trouwens ook, bedenk ik me nu. Ab Osterhaus drinkt daar altijd wijn. Ik kan zo’n expert niet meer serieus nemen als de kans bestaat dat ‘ie dronken is. Laat staan een presentator. Je zit niet thuis. Je bent gewoon aan het werk. Een watertje volstaat dan wel lijkt me.

Maar het meest geërgerd heb ik me aan twee mannelijke gasten die bij Jinek een perfecte imitatie deden van strontvervelende journalisten. “Het had zo en zo en zo gemoeten” en “Dit is fout en dat is fout.” Niemand weet precies wat het goede is. Dat is de hele boodschap van de premier. Ze doen echt hun best naar ik aanneem. Een mening hebben is prima, die heb ik ook. Maar echt alles affikken, dat lijkt me niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s