Coronacolumn #58: Kroeghumor

De terrassen mogen vanaf de eerste juni weer open! Althans, onder voorbehoud. Sommige horecaondernemers zijn hierdoor iets positiever gestemd. Als je café in een klein straatje zit, heb je er nog niets aan. Maar als je een groot terras hebt, die normaliter altijd vol zit, is dat toch reden tot een beetje vreugde?

Ik schreef al eerder over horecamagnaat Meyer, die naast het bekende café Drie Gezusters in Groningen nog negenveertig andere horecazaken bezit. Hij dreigde per 1 juni zijn zaken open te gooien, omdat hij vond dat de overheid hem niet genoeg steun bood. Hij had vele medestanders, maar het is eigenlijk onbegrijpelijk dat hij aan het hoofd van die actie stond. Hij is namelijk multimiljonair. Als iemand het lang kan uitzingen is hij het wel.

Nu mag hij conform zijn voornemen vanaf 1 juni open. Zijn terrassen althans. Maar meneer is nog steeds niet tevreden met de gang van zaken. De argumenten die hij blijft benoemen zijn nogal zonderling. “Dat anderhalve meter afstand houden echt helpt, is niet bewezen!” Toch wil hij graag meewerken aan het plan om de terrassen te openen. Hij denkt zelfs mee. “Kunnen we geen verdieping bovenop het bestaande terras bouwen?”, dacht hij hardop. Ik weet niet of u zijn terras op de Groningse Grote Markt kent, maar hij mag zijn handjes dichtknijpen. Menig horecaondernemer droomt van zo’n terras.

Als je überhaupt met het plan speelt om zo’n terras te bouwen, duidt dat erop dat je heeft veel geld hebt. Anders is zo’n duur plan, zeker in deze tijd van crisis, onuitvoerbaar. Hoe hard heeft hij die steun eigenlijk nodig, in vergelijking met veel armere horecaondernemers? En tja. Zo’n dubbeldekterras is ook nog eens foeilelijk.

Oké, ik wind me er misschien teveel op. Maar ik krijg het idee dat hij er niet zo doorheen zit als hij overal beweert. Ik houd niet van geveinsd gedrag. Het was vast een grap. In 2017 was dat het wel. Toen opperde hij het plan al, maar bleek het om een 1 aprilgrap te gaan.

Natuurlijk, dat is het! Hij probeert ons gewoon op te vrolijken! Haha! Door alle coronaproblemen kampen veel mensen met psychische problemen en angst, was gisteren in het nieuws. Heel vriendelijk dat hij op deze manier even voor afleiding zorgt. Hij zou eigenlijk het amusement in moeten. Maar daar valt de komende tijd al helemaal geen droog brood mee te verdienen. Dan toch maar dat twee- of driedubbele terras?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s