Coronacolumn #59: Zeiktherapie

Ik merk dat steeds meer mensen zat worden van de maatregelen. Het was gisteren zomers en tegelijk weekend, waardoor de treinen naar Zandvoort aan Zee flink vol zaten. Het is voor het RIVM een reden om bezorgd te worden. Ze zijn bang dat de aangekondigde versoepeling leidt tot wat nonchalanter omgaan met de regels.

Om wat frustraties kwijt te raken, moet er zo af en toe even lekker gezeurd worden. Bij voorkeur over een bekende Nederlander die ‘iets verschrikkelijks gezegd heeft.’

René Froger was deze keer het slachtoffer dat zich door een dikke laag stof moest wurmen. Zo dik, dat ik me afvraag of hij er al uit is. En waarom hij door dat stof moest? Hij zei in een interview met roddelgigant Shownieuws dat hij vindt dat de artiestenbranche het hardst geraakt wordt van alle branches, omdat de grote concerten en enorme festivals weleens een dik jaar stil kunnen komen te liggen. Hij versterkte deze uitspraak, door te zeggen dat hij niet zomaar bij een boer zou kunnen werken. Vooral dat laatste schoot bij die branche in het verkeerde keelgat, want dat was minachting van het beroep boer. Men dacht dat hij dit zei, omdat hij zich er te goed voor voelt.

Ik ben geen fan van René, maar hiermee zal hij toch geen slechte bedoelingen hebben gehad? Anders had Natas hem wel terecht gewezen. Het is natuurlijk zo dat iedereen vindt dat zijn of haar werksector financieel het meest te lijden heeft onder de gevolgen van de coronacrisis. Oké, in een ziekenhuis vinden ze dat misschien niet, maar iedere andere sector zal er wel enigszins op achteruit gaan, dunkt me. Dat vindt René ook van de zijne. Hij maakt zich vooral druk over het feit dat zijn Toppers-concerten wellicht niet door kunnen gaan. In het kader van positief blijven denken in moeilijke tijden, wil ik dat best bestempelen als een positief puntje in deze coronacrisis. En waarschijnlijk doen velen dat met mij.

Het zal de anderhalve metermoeheid wel zijn. Een probleem dat steeds meer om zich heen lijkt te grijpen. Af en toe zeuren mag overigens best. Dat is zo gek nog niet.

Het kan nog veel gekker. In Bemmel moest een vrouw uit een zendmast worden gehaald, omdat ze er zelf was ingeklommen. Een soort kat die niet meer uit de boom durft, dus. Ze klom waarschijnlijk in de mast omdat ze 5G in verband stelt met de verspreiding van corona. Wie laat dit soort activisten hiermee ophouden? Ze zouden eigenlijk in zeiktherapie moeten. Lekker tegen iemand aan zeuren voor de nodige afleiding. Daar zou ik ook best zin in hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s