Coronacolumn #66: Coronamode

Soms moet je mensen laten doen wat ze zelf willen. Niet zeggen dat het belachelijk is wat ze doen. Gewoon omdat je anders een zeur bent, of omdat alleen jij vindt dat het belachelijk is. Misschien is het onderwerp van deze column daarvan een goed voorbeeld. Maar ik wil u toch een vraag stellen.

Een onesie, kent u dat? Zo’n nieuwerwetse pyjama, een broek en jasje in één. Een soort moderne overall eigenlijk. Een huispak uit één stuk. Lijkt mij allereerst ontzettend irritant in bed. Zo’n ding kruipt de hele tijd in je bilnaad en kun je er ook niet makkelijk uit halen, omdat het pak dus aan elkaar zit. En je raakt verstrengeld in je eigen onesie, als je een paar keer bent gedraaid in je slaap. Ik heb nog nooit gelezen dat er iemand gestikt is in z’n eigen onesie, dus als mensen er lekker in kunnen slapen: prima!

Maar nu veel mensen in deze coronatijd thuis zitten, wil het nog weleens voorkomen dat de pyjama de hele dag aan blijft. Ook als je even de straat op moet voor een snelle boodschap.  Als je kind bent, lijkt mij dat geen punt. Ik zou het mijn kind niet aantrekken, maar na je tiende moet je zo’n pak sowieso zo snel mogelijk aan de wilgen hangen toch? Of iemand anders moet het voor je doen. Dan is het gewoon klaar.

Er zijn dus volwassen kerels van veertig die zo’n hansop dragen. Op straat! Op klaarlichte dag! De hele dag in sportkleding lopen vond ik al zo’n gekke hype, maar dit slaat alles. Ik moest twee keer knipperen toen ik gisteren een man in een onesie met legerprint en een roze capuchon bij de supermarkt uit de auto zag stappen. Witte schoentjes eronder, heel modieus. Ik moest moeite doen om niet in lachen uit te barsten. Je kunt jezelf toch niet serieus nemen als je zo gekleed gaat? Is er niemand die zo iemand tegen zichzelf in bescherming kan nemen? Door dat laaghangende kruis lijkt het ook nog eens alsof de persoon in kwestie een flinke natte wind heeft gelaten.

Ja! In zo’n pak zie je eruit als een natte wind. Niet dat ik iets tegen natte winden heb, maar als je er in normale kleding niet uitziet als een natte wind en in zo’n pak wel, dan pijnig je jezelf onnodig.

Maar het probleem ligt natuurlijk niet bij de onesie-dragers. Het ligt bij de fabrikanten. Wie heeft het bedacht? Kap ermee, alsjeblieft. Maak het niet meer. Het is onflatteus en kinderachtig.Ach. Ik zal wel ontzettend zeuren. Ik heb gewoon de pest in dat ik niet in pyjama over straat kan, nu we allemaal in lockdown zitten. Ik heb geen pyjama. Ik slaap met alleen een onderbroek aan. Dat zou pas lachbuien veroorzaken…

Een gedachte over “Coronacolumn #66: Coronamode

  1. Het is inderdaad geen gezicht dat lage kruis. Onesie?? Nooit van gehoord. Van de week zag ik zo’n hippie figuur met zo’n laag kruis op een fiets door onze straat rijden. Geen gezicht!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s